Projekt LITTLE vođen je od strane nacionalnog ureda Educate Together iz Irske u suradnji s tri europska partnera; Sveučilište u Ljubljani iz Slovenije; Udruga "Mala filozofija" iz Hrvatske i organizacija za obrazovno istraživanje STePs iz Italije.

Projekt se nadovezuje na prijašnje europske projekte (ETHIKA i Ethos) koji su usmjereni na poticanje etičkog obrazovanja u osnovnim školama i vrtićima kroz razvoj nastavnih sadržaja. Projekt LITTLE manje se dotiče nastavnih sadržaja i više se usmjerava na izgradnju i poticanje samopouzdanja kao i kapaciteta nastavnika u relevantnim pedagoškim i metodološkim vještinama. Ključni ishodi projekta (od 2016. do 2019. godine) uključuju sljedeće:

  1. Zanimljivi, motivirajući i dostupni online tečajevi iz metodologije i pedagogije za nastavnike etičkog obrazovanja i srodnih predmeta;
  2. Priručnik za nastavnike nadovezat će se na online tečajeve usmjeravajući nastavnike ka stvaranju nastavnog sadržaja u etičkom obrazovanju za integracijsko učenje u svim kurikularnim predmetima;
  3. Preporuka za donositelje odluka u svrhu podizanja svijesti među političkim autoritetima i donositeljima odluka diljem Europe na temu kako i na koje načine etičko obrazovanje može pridonijeti uključivim pluralističkim društvima.

Ako ste nastavnik u osnovnim i srednjim školama u Irskoj, Sloveniji, Italiji ili Hrvatskoj i voljeli biste se uključiti u testiranje nekih od naših sadržaja, molimo da nam se javite putem kontakt stranice.

Print Friendly