Multiplikacijski događaj u Hrvatskoj, održan je u tri županije u sklopu Stručnog skupa za učitelje razredne nastave u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.
Od osmog do desetog siječnja 2018. godine, učiteljima iz Zadra, Šibenika i Splita predstavljen je projekt LITTLE i njegovi ciljevi.
Tim Male filozofije, također je predstavio online tečaj metodologije za etičko obrazovanje, a kroz radionicu sudionici su iskusili nekoliko aktivnosti koje će biti ukomponirane u online tečajeve.
Učitelji su izrazili da se vesele online tečaju s obzirom na činjenicu da im često nedostaje konkretnih metodologija za etičko obrazovanje.

Prvi LITTLE multiplikacijski događaj u Irskoj održan je 24. i 25. studenog 2017. godine u Dublinu. Svake godine glavna partnerska organizacija, Educate Tugether organizira konferencije koje su tematski povezane s etičkim obrazovanjem. Glavna tema konferencije održane u 2017. godini odnosila se na rodnu jednakost unutar koje projektna koordinatorica Sandra Irwin-Gowran, održala radionicu pod naslovom: „Kada rod uzrokuje kontraverzu: nastavna strategija u etičkom obrazovanju“. Radionica se odnosila na problematična i kontraverzna pitanja koja nastaju unutar rodnog konteksta i rodne jednakosti, te kako nastavnici sa svojim učenicima mogu promišljati o kontraverznim pitanjima kroz kreativno i kritičko mišljenje i druge metode. U sklopu radionice, predstavljen je i online metodološki tečaj za etičko obrazovanje.
Molimo, kliknite na link kako biste preuzeli Powerpoint prezentaciju (20 MB).
Za više detalja, pogledajte konferencijsku brošuru.

Print Friendly